外国人 (Wàiguó rén)

Sååååå.. Nattåget anlände dagen efter till Pingyao, en liten stad med en ringmur och några sevärdheter som låg en timmes biltur från stan. Det fanns även några ganska ointressanta innanför ringmuren som vi gick runt och kollade på dom första tre timmarna sen hade vi ingenting o göra resten av dagen eftersom vi bokat en guidad tur dagen efter. Kul, kul.. så de blev lite caféhäng och bakgatepromanader innan vi gick tidigt i säng.
City Tower tror jag att det hette..
^
Nåt tempel!
*
Olle i City Tower om de hette så.
^
En Kyrka!
^
Nästa dag så var det dags för utflykt, Yaay! De fanns en till nån Wangs resident vilket inte lät så kul så vi hade valt att boka den till "Underground Castle village" eller vad de kan ha hetat. Så vi satte oss i en minibuss med en kines förare, två australienskar och en dansk. Efter en timmes åkning så var vi då framme.. vid Wangs resident :/ Jaja, vi tänkte att vi får väl göra det bästa av det så vi betalade eftersom entren inte ingick i priset. Wangs Resident bestod av en jävla massa hus men man fick bara gå in i två av gårdarna eller vad man kan kalla det. Vet förresten inte om dom hette Wang, de hittade jag bara på, Olle rättar om de e fel.. "Wangs" resident bestod iallafall av en jävla massa rum med massa skit i, och en bro!
Ett av rummen.
*
Bron! Troligtvis den som Gandalf motade Balrogen på..
^
"I`m sexy and I know it"
^
Efter den trevliga upplevelsen att gå runt i deras gård/mansion/residens så gick vi tillbaka till bilen. För er som inte förstått de så var en av australienarna rullstolsbunden vilket man förstod om man läste mellan raderna. Så Dom hade typ suttit i bilen hela tiden vilket egentligen hade kunnat varit roligare..
^
Chauffören kom ut från sitt hemliga gömställe och joinade oss i bilen och färden tillbaka började, trodde ingen, för vi hade redan räknat ut att utflykten gick till båda resmålen så vi for till slottet med dom underjordiska tunnlarna. När vi kom dit så fick vi äta innan vi begav oss ner mot slottet. Väl då så insisterade chaffisen på att han skulle dra ner den rullstolsbundna australiensiskan (som btw var i typ 70 års åldern för er som inte läste det mellan raderna, hennes man var också så gammal och dansyskan var typ 20 ifall den informationen blir nödvändig att veta senare i inlägget.
¨
När hon iallafall lyckats övertalat honom att det inte kommer att gå efter att han tvingat upp henne för en trappa så fortsatte vi andra. Hon gick btw upp för trappan med kryckor, hon hade amputerat ena benet, så ni inte behöver undra hur fan han fick upp henne för trappan. Först så gick vi runt i ett tempel ovanför marken innan vi gick ner i tunnlarna som användes till att försvara staden för i tiden när nån (troligtvis mongolerna) var sura för att dom inte kunde lösa melodikrysset.
"The God of Nudles" Kanske.. Att han är grön i ansiktet betydde nog att han hade makt (86% säker, Olle rättar)
¨
Vi gick nog en kilmoeter i tunnlarna som varierade i höjdnivå (Tre våningar), höjd och bredd så man fick regelbundna slag i huvet och hela jackan blev dammig.
Som ni ser var var tunnlarna alltså lika stora hela tiden..
¨
Sen när vi kom ut ur tunnlarna så var vi på andra sidan stan så då gick vi på ovansidan tillbaka via några andra tempel. När vi var klara med den staden så begav vi oss tillbaka till Pingyao och caféade tills nattåget gick.
Avslutar Pingyao med den här bilden eftersom jag tycker att den känns så "kinesiskt vårig"

Kommentarer
Postat av: Olle the correcter

Jag hävdar bestämt motsatsen till allt gustav påstått!

2012-03-15 @ 22:46:27
Postat av: Gustav

Jag påstår bestämt att du är en motsats!

2012-03-16 @ 16:14:23
URL: http://gustavhederfeld.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag satsar bestämt mot att ni hävdar er!

2012-03-17 @ 15:49:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0