Kallestad

Igår drog alltså två riktigt taggade killar till Karlstad!
Olle var ultrataggad!
 
Kom fram till Karlstad vid 16 och matchen började inte förrän 19 så vi hade gått om tid att käka och bunkra upp med det viktigaste innan vi gick ut till Löfbergs Lila Arena.
Det viktigaste för att överleva i Norge!
 
Matchen har jag redan skrivit om om jag inte minns fel. Försökte några gånger ta nåt kort så ni inte tror att jag hittat på alltihop men dom blev inte så bra nån av dom
 
Efteråt så kunde man ta gratisbuss tillbaka till centrum så vi valde det istället för att frysa ihjäl men då hade vi iallafall typ 5 timmar o slå ihjäl innan bussen hem gick. Så vi satt på O´Learys tills de stängde vid 00 och sen blev de donkenhäng/sömn fram till halv tre. Tyckte iallafall att det var kul att åka dit o se en match även om det blev förlust, får se om det kanske händer igen om de går till final.
 
Köpte med en souvenir hem också:
 

frön

Hur blev egentligen guldet till sand?

Färjestad - Luleå

Som sagt drog alltså jag och Olle till Karlstad idag för att se den första sm-semifinalen. Dock så gick det inte lika bra som vi hoppats på. Jag tycker att det var Färjestad som hade trycket mestadelen av matchen men dom förlorar ändå med 1-4. 0-1 kom för att försvaret inte kunde rensa undan en puck utan la ut den till en Luleåspelare som bara kunde lägga in den i mål. 0-2 kommer då en Luleåit bara kan gå rakt igenom slottet och sedan skjuta till slut så gick en annan Luleåit öppet mål o kunde lägga in den. 1-2 var ett snyggt skott i krysset precis efter ett powerplay och var helt klart det snyggaste målet i matchen även om jag e partisk. 1-3 är ett otäckt skott som målvakten borde ha tagit och 1-4 kommer i öppen kasse. Så kul var de o nu ska jag o Olle vänta på bussen som går vid 02:50 kul kul..

da v.c

Kom på att min vicechef igår kom 1,5 timme för sent. Ane hade hört att en annan kille skulle jobba så när ingen dök upp vid 10 så antog jag att den andra kille skulle komma vid 11. vid kvart över 11 började jag bli hungrig så jag smsade v.c o frågade om det var han som skulle komma på jobb. Vid halv dök han upp o inte så mycket som en ursäkt för att han kom för sent. Frågade om jag kunde käka o då sa han att han var tvungen att dra till banken först så försvann han i 40 min. Fick höra av Afrika att han drog vid 16 sen också fast han egentligen skulle jobba 10-20

Dubbelt?

För er som läste hela förra inlägget och undrar om jag inte e sur för att jag förlorade två pass på jobbet så kan jag svara att visst jag är sur att jag inte fick jobba i tisdags men att jag istället fick jobba natt till fredag gör inte så mycket för det är som Bamse alltid säger: När Skalman ger en citroner så måste man tvinga Lille-Skutt o göra lemonad av dem. 
 
För jag gick istället in på färjestads hemsida och kollade när dom hade matcher och det visade sig att dom har hemmamatch imorrn, fredag. Detta innebär att eftersom jag inte skall jobba natt imorrn så kunde jag och Olle boka två biljetter till första sm-semifinalen mellan Färjestad och Luleå! Ska bli så grymt kul! 
 
Dessutom så gick jag och Olle ut i tisdags och skulle leta efter nýa gardiner till mitt rum och jag hittade istället en ny vinterjacka till nästa år för bara 350 Nok.
 
Vi gick dessutom förbi Antons jobb och jag skaffade mig två par nya skor till våren så jag har shoppat mig glad igen :D 
 
Nu ska jag o Olle käka min legendariska räkpaj! Den som jag tog med mig på kräftskivan förra året och som jag fick ta hem tre fjärdedelar av :P 
 
Glad Påskmust!

Kvitt eller dubbel? 2.0

Hej just precis du!
 
Eftersm jag har ett sånt mysigt jobb och en sån vicechef (v.c) så tänkte jag berätta lite om hur trevligt jag haft det sen jag kom tillbaka. Det kommer troligtvis bli ett långt och tråkigt inlägg som ingen kommer orka läsa men jag skriver de ändå..
 
Eftersom det var kris på jobbet när jag drog hem till Sannas begravning så var jag tvungen att komma tillbaka och jobba natt till tisdag förra veckan och innan jag drog hem så sa v.c att jag kunde räkna med att jobba mycket när jag kom hem eftersom jag varit borta så mycket. 
 
Kom tillbaka till Oslo då och jobbade natt till tisdag och såg att jag inte hade några fler pass den veckan på schemat och sen skulle jobba fem pass den här veckan. När v.c sen då kom på morgonen för att byta av mig så frågade jag honom om jag skulle ta några fler pass eftersom jag räknade med att jobba mycket. Han sa då att jag kunde få jobba natt i helgen och sedan natt till måndag istället för mitt dagpass på måndagen. Tack så jävla mycket! Natt på helgerna e dom sämsta passen och jag hade nu fyra dagar ledigt istället för att jag skulle kunnat slippa ett pass och va hemma på Gotland fem dar till.
 
Kom iallafall till jobbet då natt till lördag och pratade lite med Ane som hade jobbat kvällspasset. Hon berättade då att hon skulle åka hem i påsk och att hon skulle jobba natt till tisdag istället för natt till fredag så hon kunde åka hem till Stavanger en dag tidigare. Det lät ju bra och som om det var klart redan så när v.c sedan smsade mig i söndags och frågade om jag kunde jobba natt till tisdag istället för mitt kvällspass så tänkte jag att Ane hade fått förhinder och tog det passet. 
 
Jobbade natt till måndag, kom hem och sov ganska dåligt eftersom det e så varmt just nu. Vaknade vid 13 av ett sms från Ane där det stod att vi hade bytt pass så att hon jobbade natt till tisdag. Frågade henne om det innebar att jag jobbade 15-23 för isåfall var jag ju tvungen att gå upp o göra mig i ordning. Nej jag var ledig istället svarade hon. Eftersom jag inte förstod hur vi hade bytt då så ringde jag till jobbet.
 
Chefen svarade och eftersom han är helt värdelös hade han ingen koll alls utan lämnade över telefonen till v.c och jag frågade honom om jag jobbade idag?
Nej, Ane ville ha det passet men lugn Gustav du har får jobba natt till fredag istället så att du inte förlorar några timmar.
Okej? Vad händer då med dom två passen jag egentligen ska jobba torsdag och fredag då?
Dom kan du inte jobba men icke tänk på det, jag löser det. 
 
Kommer inte ihåg om samtalet gick precis så men ungefär så var de iallafall. 
 
Förlorade alltså ett pass och för att inte förlora timmar så fick jag ett annat så att jag förlorade två pass istället och ännu mer timmar. Bra löst din idiot! Dessutom så skall jag alltså inatt jobba ett nattpass och sen ställa tillbaka dagen direkt igen. Kommer sova dåligt och dygnsrytmen kommer väl fucka ur men så är livet just nu. Det mysiga är självklart att både torsdag och fredag är röda dagar här i Norge så jag hade fått dubbelt betalt på båda passen. Kunde ju ha gnällt tillbaka men så hade antingen Ane eller Adrian fått jobba istället och dom har ställt upp så mycket för mig så jag vill inte sätta dom i skiten. 

Kvitt eller dubbel?

Hej du!
 
(Skrev egentligen ett mycket längre inlägg men när jag skulle publicera det så försvann allt, ska se om jag orkar skriva om det idag..)

Kvittorulle

Idag släppte det! 6,5 km på 34:47 är 23 sekunder ifrån det jag sprungit som bäst :D

Åslå

De e skönt o bo i en stad där man kan bestämma sig för att ta en promenad utan o veta vart man går, vara vilse men bara hoppa på närmaste buss o åka hem till Kalle o käka kladdkaka med olika marabouprodukter i.

Gröt med nöt

Har haft en tung månad med löpningen då jag först blev förkyld i 12 dar o sen så blev de två pass innan Sanna dog och jag var borta från Oslo i två veckor. Dom två passen kändes tunga och dom löprundorna jag haft sen jag kommit tillbaka till Oslo har varit tunga o gått segt men den här veckan har det släppt. Tre pass med bra tempo o det sista idag blev 10,2 km o gick på 56:15 finfint :) Känns som om det kan bli en fin vår! Puss

hysteriskt

Undrar om man kan få in två små elbilar o köra dom på samma biltvätt?

treudd

Känner att jag har lust o skriva lite mer men jag har inte tid eller ork till det.. Bara så ni vet liksom..

mitt underbara jobb

Har fått byta pass med min vicechef idag för att jag ska hinna med bussen till Örebro ikväll. Dock så skulle jag komma tidigare för att hinna sätta upp lite planscher för den nya kampanjen. kom fram till att jag kunde va på jobbet vid 6:20 dom tidigast om jag tog tiden till hovseter o bussen därifrån. när jag kommer ner till nationaltheatret (tunnelbanestation) så märker jag att den turen e försenad så jag kommer inte hinna med bussen. Får ju ändå åka ut till hovseter o gå därifrån vilket tar 15 min vilket gör att jag e där vid halv o jag känner mig stressad för min halvchef sa att der skulle ta typ 40 min. När jag kliver in genom dörren så ser jag dock att min chef o en kille som hjälper till här ibland står o håller på med planschernå så jag hade kommit tidigt o gått från hovseter i -10 helt i onödan. Men då fick iallafall Ane gå hem lite tidigare, hon hade jobbat natt fastän hon är sjuk o hade "kastet opp" elva gånger.. myspys i ullared-morgans frys! Ska iallafall åka till Örebro idag o de ska bli riktigt skönt o komma till Sverige igen

JU

Man vet att de kommer bli ett fint arbetspass när ens första kund kommer in o lägger en rejäl brakare vid kassan. Tur att den inte luktade iallafall..

Back in Black

påväg tillbaka till Oslo just nu, sitter på nattbussen från Örebro. De e ganska jobbigt o gå på i Örebro eftersom bussen nästan e full när man går på o dom få som sitter ensama ligger o sover. Som tur var hittade jag en kille som inte sov så jag slapp o väcka någon :-)

Här kommer tre saker jag saknar med Oslo:

1. Duschen!
Sen vi flög hem ifrån New York i torsdags/fredags så har jag bott hos Emelie som inte har någon dusch i sin lägenhet. Har alltså typ 4 dagars, en flygresas och en utgångs lager svett på mig just nu överallt förutom i armhålorna som jag fått tvätta i handfatet för att inte Emelie ska dö av gasförgiftning.

2. Löpgrejerna.
Har inte tränat någonting på typ 15 dagar, med en veckas onyttigheter i New York så känner jag mig i en fantastisk form. Ska bli riktigt skönt o komma ut på ett löppass senare idag.

3. Taket.
Vårt fantastiska 4-meters tak! Det e helt enkelt omöjligt att slå emot någon lampa när man klär om när dom hänger så högt upp. Något jag inte märkt att det är skönt förrän jag kommit till 2,5-meters tak o man slår i något hela jävla tiden!

Nu ska jag försöka sova lite men först ett klassiskt bibelcitat: "Och på nionde dagen skapade Gud norrmännen i svenskarnas avbild så att de skulle ha några att driva med. Och Gud såg på kexchokladen och såg att kexchokladen var god"

RSS 2.0