Bjällra

Har ingen ork till o skriva ett klokt inlägg men får väl göra det bästa jag kan.. Har jobbat mina första två dagar på Statoil och jag tycker iallafall att det har gått bra och de verkar de chefen också tycka. De mesta är väl som på Shell förutom att man inte förstår vad folk säger då då. Men de är inte så svårt som jag trodde att det skulle vara att förstå dem. Är väl vissa ord som är helt annorlunda men satt i en mening kan man ju förstå vad de betyder. De känns bra iallafall att börja jobba men nu skall jag inte tillbaka dit förrän på onsdag eftersom dom tydligen har en annan person som också skall läras upp. 
 
Idag har jag varit på skatteverket och ansökt om d-kort som kommer om två veckor. Ska bli skönt att äntligen kunna skaffa bank och telefonabbonnemang så man inte behöver gå runt med mitt svenska kort o betala växlingsavgifter o skit. 
 
Har också fått en intervju på tisdag på Shell/7-11 nära Statoilmacken. Som nattvakt på heltid så det är ju bättre än Statoil där jag bara har typ 30 % om jag förstått de rätt. dock så stod de "ca 22 timmar i uke" på kontraktet så de e ju typ 50 % om jag inte har helt fel, får väl se hur de blir när schemat kommer. 
 
De va troligtvis de jag orkar skriva just nu eftersom jag inte tänker skriva mer..

I´m mr lonely

Anton fick jobb i fredags vilket innebar att han fick åka på affärsresa idag och är borta i typ en vecka. Så de e jag och Anub kvar här i lägenheten :) Ska iallafall försöka vara lite nyttig nu när Anton e borta men de lär väl gå sisådär med det :P

Första dagen på jobbet imorrn och alarmet e inställt på 6:26 så nu skall det sovas. Hej svej!

Överkörd katt

Hello once agaijn audiens!
Lite update då.. 
Antons föräldrar var här i helgen och tog med alla grejer som jag och Anton var för lata för att ta med oss själva. Det innebar bland annat vårt uppbunkringslager av pasta och potatis som nu fyller en hel låda i köket:
 
Tråkigt nog så var det pissväder hela lördagen så de blev inte någon riktig sight-seeing men de var trevligt att umgås med dem :) 
 
Har fått jobb på en Statoilmack vid E6:an och börjar där på måndag. Har också varit på en intervju på IKEA som jag får svar på på måndag så jag kanske kan få hoppa in lite där också eftersom jobbet på Statoil bara är typ 30%. Hur som helst så känns det skönt att ha ett jobb. 
 
Har också lyckats få en cykel som jag idag har varit o pumpat och den funkar iallafall att cykla på. Fanns dock ingen cykelpump på nån av mackarna jag var och frågade på så den e bara påfylld med bilmunstycke  men det funkar. Den är också trasig i ramen vilket gör att att den känns lite osäker men som sagt, den funkar och den var gratis :D
 
Idag har jag tagit det lugnt och städat mitt rum så det ser fint ut och allt känns tipptopp. Ska bara hitta en soffa och ett nattduksbord så e allt klart i rummet. Hade fått en soffa på "norska blocket" som vi kunde få hämta imorgon men så mailade hon igen och sa att hon redan gett bort den vilket var lite konstigt men de kommer fler gratissoffor. 
 
De e väl allt jag har o säga, ska försöka o uppdatera lite oftare men jag har inte orkat bara. 
Hej hopp!

Vad heter Sverges bästa internationella löpare?

Run-e...
 
 
 
 
 
 
 
Ojojoj, va kul de e med löparhumor, tog en paus där på några rader så du han med o hämta andan från ditt förmodade asgarv :P
 
Iallafall har varit i Oslo i typ 9 dar nu och Anton och jag har börjat komma igång med löpningen. Har mätt upp en runda på 6,5 km som följer tre stora vägar så att de skulle bli lätt för oss, men sämst som vi är så ha rundorna blivit 9,5 och 8 km typ, känns lite svårt o veta exakt hur långt man springer när man inte vet var man springer riktigt :p Dock så blev de fel idag eftersom dom hade vägarbete på ena vägen annars hade de nog gått bra :)
 
Vet inte riktigt vad jag ska sätta för mål för löpningen bara, funderade ju på polarnight-half-marathon eller vad de hette, men de ligger svinlångt bort från Oslo. Funderade på Göteborgsvarvet också eftersom man kan anmäla sig om man bor i Norge fastän de egentligen e för sent. Men då kostar de nästan en tusing o de känns inte värt de. Däremot så går Holmestrand Maraton inte så långt härifrån så de är en möjlighet eller kanske Stockholm Marathon som Pontus säkert lär springa. Men ett marathon känns väldigt långt och Polarnight-half-marathon låter ganska häftigt så vi får se vad det slutar med :) 
 
Iallafall så har ju Pontus passerat 200 mil i år så jag tänkte att jag skulle lägga ett mål på o springa 50 mil själv, ligger just nu på nästan 40 så de känns ganska rimligt med tanke på att de kommer bli kallare o kallare men de ska jag iallafall klara :) 
 
De va mina tankar om löpning just nu iallafall, ha de!

Sås kall de tlåta

Det sista rummet i lägenheten har nu blivit uthyrt, så jag och Anton har inte längre lägenheten för oss själva :( Killen är indier och snackar inget skandinaviskt språk som de verkar så vi lär få prata engelska med honom.. Känns ju drygt men de kan säkert bli bra ändå :)

Grisköping

Hej hopp! Känner att jag kanske borde börja skriva lite oftare på bloggen nu när jag kommit till Oslo men har inte haft nån ork till de.. Så vad har hänt sen jag skrev sist?
 
Anton och jag bar hem vår andra säng till lägenheten i måndags och den har nu blivit placerad på mitt rum och så har vi bytt madrasser på de två sängarna så de tar ut varandra i skabbighet :P Skönt med en säng i rummet iallafall även om jag bara har genomskinliga gardiner på rummet :/
 
Sen så har jag varit på två intervjuer i tisdags, en på Shell/7-11 och en på Ups. Shell/7-11 skulle höra av sig idag eller imorrn och Ups skulle höra av sig inom en vecka (Om jag förstod norska rätt :P) Har även en intervju på IKEA på tisdag :)
 
Anton och jag tog vårt första joggpass igår och självklart sprang vi vilse. 6,5km blev istället typ 9,5 då vi och en lite mindre trevlig sightseeingtur över delar av Oslo vi aldrig varit i :P Till slut kom vi iallafall hem så allt gick bra, har kollat vart vi sprang fel också så de går bättre nästa gång :)
 
Sen har de väl inte hänt så mycket mer spännande.. Men jag slänger in en fin bild på Anton när vi körde stordiskning

Det luktar fis

Bor nu i vår nya lägenhet i Oslo och eftersom jag kan tänka mig att du kanske vill se bilder på hur de ser ut så har jag tagit några med min nya systemkamera (Ni förstår ironin när ni ser kvaliten på bilderna, eller när ni läser den här parantesen)
Nu blev visst alla bilder ihop så jag inte kunde skriva nån bildtext på dem..
 
Dom första två bilderna är iallafall på mitt rum som just nu har dom möbler som syns på bilderna och en stege i sig. Sängen e påväg och resten tar vi efterhand :)
 
Sen så har vi matsalen/köket på dom följande två, riktigt fint kök faktiskt med kylskåp,frys och diskmaskin som bara ser ut som vanliga skåp vilket jag tycker om :) Sen så fanns dom mesta medlen här också inklusive disktabletter så de va härligt. 
 
Toaletten som har en dörr som inte riktigt går att stänga klokt vilket vi fixat med nödlösningar men som vi ska be hyresvärden fixa. Känns ju halvnice o bo med nån okänd person med ett dass som inte går o låsa :P
 
En bild på Anton följer därpå och sen en bild på hallen där en av sängarna vi fixat står, vi har bara inte bestämt vem som ska ha den ännu. 
 
Och så avslutar jag med en bil på Anton i hans rum, också han halvnaken :D
 
Det ska alltså flytta in en okänd (?) person i det sista rummet här men tills dess så har vi stället för oss själva :D
 
 

Norge

Så har vi till slut fått en lägenhet i Norge så vi åker upp imorgonbitti med 7-båten, sen blir de buss o tåg fram till halv sju när vi är i Oslo Sentralstation eller hur dom stavar de.. Ska bli skönt o äntligen komma iväg :D

RSS 2.0