Rätt är fel

Har ni sett reklamen som går på tv med det gamla klassiska citatet "Om alla i Kina gav mig en krona skulle jag bli rik" Och det är ju en bra tanke sådär, det kostar ju bara en krona för varje kines det har dom ju råd med. Men det känns ju lite kortsökt faktiskt. Det skulle ju funka om alla kineser hade internet bank och bara skickade över en krona till dig var men då skulle du behöva ge ut ditt kontonummer till alla kineser och troligtvis skulle nån hacka sig in på ditt konto och sno alla pengar ändå så det alternativet funkar inte.
_
Istället måste alltså alla kineser skicka en krona till dig via post. För det så måste ju alla kineser för det första ha en svensk enkrona vilket jag beräknat att endast 0,023% av den kinesiska befolkningen har. Detta innebär alltså att typ 1,2 miljoner kineser måste gå till banken och växla till en svenk enkrona vilket skulle kosta dom 31 Yuans om det funkar som här i Sverige. I övrigt så skulle ju varje kines behöva köpa ett kuvert att skicka det i vilket kanske kostar dom 2 yuans var, och ett internationellt frimärke på det som kanske kostar 20 spånn styck. Detta såklart om man inte räknat med att alla kineser ska skicka sina enkronor i en stor låda "För de finns ju ingen risk att nån snor den" (Skrivet med sarkastisk röst)
_
På detta så får man ju räkna med att både den svenska och den kinesiska tullen kommer att roffa åt sig cirka 87 % av alla enkronor vilket innebär att du bara kommer få fram cirka 130 000 kronor. Av dessa så kommer säkert 1000 kronor gå till bankkostnader eftersom man inte kan vänta och ha 130 000 enkronor liggande i lägenheten. Och när folk märker att du går till banken var och varannan dag så kommer du säkert bli rånad på minst 50 000. Och troligtvis kommer skatteverket vara på dig och undra var du fått 80 000 enkronor från bara sådär "Folk i kina har skickat dom till mig" funkar ju säkert som ursäkt...
_
Så på dom där 80 000 kronorna du kommer tjäna så kommer du inte bara bli granskad av polisen och varje kines kommer att förlora cirka 50 yuans så att dom blir fattiga, men vad gör de så länge jag blir rik? Jävla idiotisk idé..

Kommentarer
Postat av: Anton M

Och hade det lyckats hade du bara haft en jävla massa enkronor...

2011-07-08 @ 17:14:54
URL: http://antonm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0