Superlösning!!!

Det är dags att avslöja dom riktigt långsökta rebuslösningarna. Vi tar dom bild för bild, typ.
_
1: Den första bilden är en kille med K-J på tröjan. Då kan man ju tänka sig att han heter Karl-Johan vilket också är en svamp. Den sitter ihop med nästa kille som har röd tröja och afrofluff. Det är självklart Bob från That 70´s show. Första ordet är alltså Svampbob. Vilket i det andra inlägget blev bilden längst ner till höger vilket är en flugsvamp som sitter i en bob.
_
2: Nästa Bild är en fint från krilles blogg, Pilen pekar på en fyrkant på ett hjärta vilket brukar vara på men i detta fall pekar den bara på fyrkant. Andra ordet är Fyrkant
_
3: Och. Poäng till Sanna. Ett och-tecken.
_
4: Nästa två bilden är en död älg och en person med krona. Ett dött djur är ju ett as och killen med kronan är kungen. Fjärde ordet är då Askungen.
_
5: Voltar. Poäng till Sanna. Två personer gör volter men dom är gotlänningar så det blir voltar-
_
6: Av. Poäng till Mamma. Fyrkanten är inte på hjärtat, det är av.
_
7: Vägen. Poäng till Sanna. En väg och en en, vägen.
_
8: När. Poäng till Sanna. En gotlanskarta med en pil som pekar på När
_
9: Dom. Poäng till Sanna. En domare ger livstid, en dom.
_
10: Några personer dansar på munken och där är det ju drag. Sen är det två bilar som racear. Ord tio är alltså Dragracear.
_
11: Två personer går åt hållet dom blå pilarna pekar medans dom röda strecken visar blåsten. Det är alltså motvind. Men sen är det minus ett D gjort av två vinflaskor och tre vinglas, alltså ett vinD. Elfte ordet blir då mot.
_
12: En stor grå sten, ordet är Sten.
_
13: Den första bilden är en kille i ful hatt. Det är min astronomilärare Sture Nygren, det är därför han säger nåt om en stjärna. Den andra bilden är en kille som kör en buss. Min gamla busschaufför Sture. Det 13:e ordet är då Sture.
_
14/15: Nästa bild är på en gråhårig person i käpp och en person på skateboard. Pilen pekar på personen med käpp, alltså den äldre. Ord 14 är den och ord 15 är äldre, poäng till mamma.
_
16: Nu är fyrkanten på igen, denna gång är ordet på, Poäng till Kristian
_
17: Nästa bild föreställer en bro. Bilden efter det är ett rakt streck, alltså rak. och den tredje bilden är ett ansikte minus ett sikte. Ord nummer 17 är alltså bro-rak-an.
_
18: Fem grisar bildar ett M tillsammans, ett so-m
_
19: Först är det två kor. Sedan en kille som sade s. kor-sade-s.
_
20: En kille som säger nej tack, han avstår. Minus en kille som står. Ord 20 är av.
_
21/22/23/24: Sista bilden är den mest komplicerade. Det är två personer med kalendrar på magarna. på kalendrarna är veckorna röda. Sen är det minus c, då blir det ve-kor. Ve är den romerska siffran för fem. fem kor. Dessutom så är kalendrarna i två klänningar. Dom sista fyra orden är alltså: fem kor i klänningar.
_
Rebuslösningen är då: Svampbob fyrkant och Askungen voltar av vägen när dom dragracear mot Sten Sture den äldre på brorakan som korsades av fem kor i klänningar.
_
Ni som fått poäng får meddela vilken färg ni vill ha på klubborna. Värt att notera är också att kungen av rebus, Linn hade sämst statistik av alla som gissade: 0% Och att kristians kommentarsrekord på typ 40 blev utklassat med mina 135 kommentarer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0