Yibin!

Ja, da sitter vi alltsa har i Yibin, ett riktigt pissstalle som vi valde att aka till eftersom vi fick en dag extra i Xi`an och tyckte att fem-sex dagar i Kunming verkade for mycket typ.. Har skulle man da kunna se nan bambuskog som verkade intressantast av alla alternativ som fanns men eftersom Olle e sjuk sa kanns de inte vart o ens forsoka ta sig ut..
=
Iallafall sa tog vi taget hit fran Chengdu igar vid 15, pa biljetten sa stod det bara ett vagnnummer sa vi tankte att "det e sakert fria platser" och satte oss nanstans. Dessvarre sa innebar det att vi hade helt enkelt inga saten sa efter typ 4 timmar vid nat stopp ute i kinesiska odemarken sa klev dom pa som skulle ha vara platser och vi fick den glada upplevelsen o sta i 2,5 timmar.. Vilket inte var helt farligt for mig men "Zombie"-Olle sag ut inte lika lycklig ut..
=
Nar vi val kom fram vid halv 10 sa var det kolmorkt och vi skulle hitta ett hostel, bada var helt slut och pa var promenad sa motte vi tva kineser som Olle typ forstod lite av vad dom menade. Som tur var sag dom lite for spinkiga ut for att leda in oss i en grand o sla ner oss sa vi foljde med dom. Kan tanka mig att vi gick sadar en 5 km innan vi kom fram till de forsta hotellet som sag alldeles for dyrt ut och var de ocksa, sa vi fortsatte.. Gick val runt till 4-5 billiga hostel som alla var fullbokade tydligen innan vi kom till nat jattfint hotel som sag svindyrt ut. Klockan var val 23 nanting och vi orkade helt inte langre o fragade vad de kostade. Maste ha fatt nan rabatt eftersom de va sa sent for vi betalade 150 spann tillsammans och da var rummet det i sarklass finaste vi bott pa.
=
Dar var vi iallafall tills dom ringde o bad oss o dra at helvete fast pa kinesiska sa vi inte forstod de. Eftersom bambuskogen typ ar de enda har vart o se o vi inte pallade aka dit sa tankte vi helt enkelt dra harifran sa fort som mojligt. Sa vi hoppade in i en taxi och bad honom att kora till tagstationen, sa han korde oss naturligtvis till busstationen.. Plus att han plockade upp tva andra passagerare pa vagen och korde lite omvagar for att slappa av dom sa de blev svindyrt for oss. 25 spann for en taxi! helt sjukt ju..
=
Visade iallafall sig att det inte fanns nagra bussplatser lediga idag sa vi tog en ny taxi till tagstationen istallet och nu kom vi ratt iallafall, stallde oss i en av dom svinlanga koerna dar och kom till slut fram till kassan. Inga biljetter idag eller imorrn.. saaa vi gick ner till ett stalle langre ner pa gatan dar det sag ut att ocksa var bussmojs och fragade om biljetter. Jo de hade dom! sa vi betalade typ de sista pengarna vi hade lost pa oss och sen sa fick vi hoppa i i en liten minibuss som var riktigt sunkig men va fan, bara vi kommer har ifran sa ar jag nojd. Han korde oss dock till en busstation som var lite langre bort och sa kopte foraren biljetter till oss som kostade mer an vi betalat (tva kronor..) Sa nu ska vi iallafall aka buss vid 18:00 och den lar val ta 20-24 timmar nanting plus att kineserna kor som idioter sa man vet ju inte riktigt om man kommer fram heller.. Jaja, bara vi kommer ifran Yibin sa ar jag nojd, hatar det har stallet..
=
Nu sitter vi pa ett intenetcafe (Utan Youtube o Facebook :() sa de e darfor detta inlagg e typ trippelt sa langt som alla mina andra kinainlagg tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Mamsen

Pussa nu inte för mycket på Olle så du blir smittad!

Ha det gott! Puss o kram....

2012-02-09 @ 13:44:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0