Kaffe Latte till matte

Såg precis reklamen med apan som saknar sin bästa kompis, bananen. Hur kul kan det egentligen vara bästis med en banan som ruttnar efter typ en vecka? Jag menar, är det inte bättre att apan skaffar en klok kompis istället? Till exempel en annan apa som han leka med istället? Eller gillar apan att "leka" med bananen? Isåfall tycker jag att det är en stötande reklam mot alla apor!!

Oskommiten rapporterar...

Johan Palmqvist gav till slut upp och Gustav vann vem kan överleva längst utan att tömma pappersinsamlingengrenen. Dom tävlande fortsätter nu femkampen med grenen: Vem kan klara sig längst utan att sploa på toaletten...
_
Som segergest kör jag Svenne Rubins live på bingolotto:

Vem kan överleva längst utan att tömma pappersinsamlingen?

Dom två kvarvarande deltagarna kämpar fortfarande inne på den sjunde veckans hårda slit..

Downcuttings

Ibland så känner kommunen för att skära ner lite, men nu har dom börjat med riktiga småsaker. Dom var på väg att köpa några nya bussar när en kille funderade på hur dom skulle kunna skära ner kostander på bussarna så han kom på den smarta idén. "Vi skär bort lite plast från stolsbenen" Sagt och gjort:

Varsågod och ta en gratis fisksmörgås

Om jag ska blanda en milkshake så tar jag alla ingredicienser(?) i mixern och blandar ihop dom. Om jag ska blanda en fruktsallad så hackar jag alla frukter och blandar ihop dom i en skål. Men när Mix Megapol blandar dagens musik med det bästa från igår så spelar dom låtarna en och en. Det är ju ungefär som att säga "Kom nu Jörgen, nu ska vi äta fruktsallad, ät först den här bananen sen den här kiwin, äpplet och apelsinen" hur gott blir det liksom? Nej, ska dom blanda musiken så ska dom antingen sätta igång fem låtar samtidigt eller remixa alla låtar dom spelar, det är ju enkel logik...

I övrigt så skulle jag skriva Ica Maxi till någon och märkte att det blev Maxi när jag skrev Maxi istället för Nazi som det brukar bli. Fan va ledsen jag blir, måste köpa ny mobil nu eller börja kalla Maxi för Maxi...

Sen så bjuder jag också på dagens bild:
Som tur var så dammsög vi golvet innan höstlovet så de e inte så skitigt.. Och för er som tänker "äter du popcorn när du har godisförbud" så är de så att popcorn inte innehåller något socker så enligt min diabetesdefinition så klassas det inte som godis eftersom jag inte får ett blodsockervärde på 100 när jag äter de.. Problemet återstår dock med att jag måste skaffa en diggeridoo:

Get ann other aktiekunskapslektion

Sitter återigen på den oerhört roliga aktiekunskapen, eftersom man blir så oerhört lycklig på denna lektion så får ni tre hejaramsor från Striberg SK:s hemsida:
_
1.  
Sassa brassa mandelmassa
vi vill höra nätet rassla - SSK
_
4.
Tack ska ni ha
det gjorde ni bra
Striberg, Striberg, Striberg
_
31.
Heja grabbar visa flåset
Nu när ni har en i båset
SSK, SSK, SSK

It´s a god day for innebandaey...igår

Så var det dags för sm-finalerna i innebandy så jag åkte upp dit med en liten grupp av Skarphällsrelaterade personer. Båten upp och en burgare på mcdonalds innan vi entrade Ericsson Globe. När man gick in fick man en klisterlapp med ett nummer på och så skulle man försöka hitta en person med samma nummer nånstans i globen. Gick runt lite i globen och kollade på lite olika innebandysaker innan vi gick upp på våra platser. Hade egentligen platser på plan B men enligt Adam så brukade inte alla på plan A komma så vi gick ner och satt oss där, vilket var mycket bättre platser.
_
Orkar inte skriva om matcherna nå jättedetaljerat men damfinalen var mest spännande. Rönnby ledde med 5-1 men Iksu kom tillbaka till 5-5 och sedan även 6-6 så det blev förlängning. Inget mål i förlängningen och det blev straffar där Iksu missade tre och Rönnby satte alla sina tre så de behövdes inte fler omgångar.
Emellan Dam- och Herrfinalen gick jag för att köpa ett nytt blad, på vägen såg jag killen som fått samma nummer som mig så vi gick ner till Unihocståndet och anmälde oss så skulle dom lotta om vilka av alla par som skulle få vinna varsin bandyklubba.
_
Herrfinalen gick mellan Täby och Storvreta och var inte lika spännande men innehöll bättre spel. Slöt 5-2 till Storvreta som höll undan för Täbys press i 25 minuter och lyckades göra två mål i slutminuterna, ett i öppet mål och ett på kontring under stor täbypress.
_
I andra periodpausen så gick jag tillbaka till Unihocståndet för att va med i lottningen. 32 par hade hittat varandra så chansen att vinna var väl typ 15% chans o vinna eftersom sex par vann. Dom drog iallafall mitt nummer så jag vann en helt ny klubba värd 1100 spänn. Ska testa den på träningen på måndag.
_
Efter finalen så var det bara att gå ner till bussen för o åka ner till båten hem.
_
Ni får lite bilder också:

Det ultimata testet (Friskis utan fettis)

Fjärde dagen på mitt godisförbud och jag fick jobba ett kvällspass på Shell, ett ställe fullt med smågodis som man bara vill äta. Och så går man fram till kassan och ser att det finns en ny Marabouchokladsmak som man måste smaka, men inte får. Klarade iallafall hela kvällen men nu till poängen:
Det kommer in tre tjejer på Shell och undrar om dom får låna toaletten sen går dom in där alla tre samtidigt. Hur fan lyckas dom kissa i kors alla tre? och jag vet att vi inte har någon dubbeltoalett på shell så dom kan inte sitta back-to-back heller. Så hur gör dom egentligen???
_
Jaja ska med båten sju imorrn för att åka till Stockholm så jag borde sova, men jag orkar inte...

Rumpstrumpa

Fattar inte varför man ska få sånna här mejl:
_
Jag menar, kan dom inte bara fatta att jag redan har facebook istället för att skicka dessa idiotiska mejl en gång i månaden typ. Jävla facebook!

Friskis utan Fettis

Japp, det är vad jag har valt att kalla de närmaste tre veckorna då Kalle är i Ryssland. Förutom godisförbudet så tänkte jag också börja springa lite eftersom innebandysäsongen är slut och träningarna börjar bli oseriösa(re). Var ute och sprang 6 km igår för att känna på de, gillar inte riktigt o spring inne i stan för att de bara e asfalt överallt. Men sprang iallafall ner till P18 och sprang lite där vilket kändes väldigt skönt faktiskt, får se hur mycket jag orkar göra de bara...
_
Har också sökt lite Högskoleprogram nu, inte för att jag tror jag kommer orka plugga i höst men för att få lite valmöjligheter om jag typ är med i en bilolycka, skadar hjärnan och börjar bli ambitiös eller nåt sånt.
De e väl ungefär allt som har hänt i Uzbekistan dom senaste dagarna..

Stora bocken Bruces högerben

De flesta personerna bestämmer sig på nyårsafton eller nån annan högtid att "nu ska jag starta ett godisförbud" Men nu har jag bestämt mig för att ha det ett litet tag, Anledningen? Jo, Kalle ska åka till Ryssland. En nyligen genomförd SIFO-undersökning visar att 90% av mitt godisintag sker tillsammans med Kalle så det känns som ett passandde tillfälle att börja nu så kanske jag kan klara det dom två veckorna han är borta eller hur länge det är. Tänkte bara att ni skulle få veta..

nannnaananaananaanaqqq


Golvboll

Säsongens sista innebandymatch idag vid halv tio. Kom dit vid kvart i nio när jag trodde det var samling och märkte att dom redan spelat en halvlek. Som tur var så fick jag tydligen spela trots att dom börjat så det var bara att byta om och hoppa in i andra halvlek utan uppvärmning. Fick hoppa in med ställningen 3-3. Orkar inte skriva så mycket om matchen, vi vann till slut med 12-8 och jag fick ett mål och en assist. 
I övrigt så är det ett historiskt inlägg, Varför då tänker ni? jo för de e det första inlägget skrivet medan jag satt på toa:
_
Varför ska ni veta det tänker ni?
Skiter väl jag i, säger jag då..

Lite tankar runt mobilbilder...

Antivuxenpoäng?
Hur många kinderägg får man ha innan man får minusvuxenpoäng? Och varför fortsätter jag att köpa dem när jag ändå alltid blir besviken på leksakerna?

När man läser rubriken "Lev 12 år längre" då tänker ju dom flesta naturligtvis "O, då kan jag kanske bli 112 år så jag får gratis tårta på räddningstjänsten varje gång dom måste komma o plocka ner min katt ur träden som jag ska plantera senare i livet." Och visst de e ju de dom vill att man ska tro att de betyder men egentligen så är de så att dom opererar in en miniklack i benet på en så att man bli lite längre. Sen så slipas denna klack bort mot benbenet så att efter 12 år så är den helt borta. Då har man alltså fått levt lite längre i 12 år..

Dagens sista bild kommer från Ica Atterdags där chefen en dag sa till Lars-Gunnar (Läskansvarig) "Nej, nu får du ta o sälja slut på den här jävla passionsfruktsläsken" så han (Lars-Gunnar) Satte den bredvid dom fyra äckligaste läskarna som finns, Fanta Pineapple, Orangina, Grape Tonic och Grappo.
_
Må också sägas att den här bilden verkade mycket roligare i affären men sen funderade jag på att inte ta med den men så tänkte jag "Kom igen Gustav, dom läser din blogg hur höga förväntningar kan dom ha egentligen?"

En helt vanlig dag

Stod på jobbet en helt vanlig dag (förutom att det var lov då da) och Maja ställer den excellenta frågan: Varför smakar burkcola bättre än sån där stor fet cola? eller nåt liknande. Detta är en fråga som funnits ändå sen burkcolan uppfanns nån gång på 1300-talet, stora filosofer som Aristarchos, Platon och Isaac Newton gick och funderade på detta hela livet. Majas teori var att den colan inte utsätts för solljus och att det har nåt med det att göra och visst det låter väl troligt men det är ju helt fel!
Som alla vet så fräter ju cola bort tänder och skelett (om ni inte tror på detta så se Mysteriet på Greveholm) och ämnet som fräter upp tänderna (kanske Salpetersyra, vem vet?) fräter också upp metall men inte plast så detta ämne fräter då sönder det innersta lagret på colaburken. Eftersom Coca-cola märkte att detta skedde då ämnena som frättes(?) sönder orsakade pesten runt 1700-talet så bestämde man sig för att lägga ett nytt lager innanför det innersta lagret. Frågan var bara vad man skulle använda för ämne då. Coca-colas kemister bestämde sig då 1999 fär att slå ihop en blyisotop och en kryptonisotop för att bilda Ununhexium. Detta märkte man inte sönderföll lika snabbt när det befann sig runt Colan, däremot så blandas det sakta ut i colan. Forskarna märkte också att Ununhexium har en smak av Salta katter, som tillsammans med colasmaken gjorde colan ännu godare. Så ju längre man låter colan va i burken desto godare blir den, tills utgångsdatumet då den börjar fräta på metallen istället och man får pesten av den. Samma metod används bland annat av vintillverkarna...

Satt och skrev lite om det här när jag kom att fundera lite på uttrycket "En helt vanlig dag". Jag menar, om jag säger "en helt vanlig dag" så menar jag ju en veckodag till exempel tisdag. Om jag då heter Dag betyder det ju att jag inte kan vara "helt vanlig" för då är jag ju en veckodag. Detta måste ju innebära ingen som heter Dag är helt normal vilket kan bevisas genom att se på min aktiekunskapslärare eller på denna Dag:
_
Orkade inte riktigt hitta nåt bättre klipp..
Det jag ville ha sagt med detta är ju självklart: Vill du ha ett vanligt barn så döp det inte till Dag.

Dagens trafikproblem

Visst rattfylleri o sånt  är ju stora problem i trafiken, men det största problemet av alla är något som regeringen valt att tysta ner. Det stora problemet med trafikskolorna.
Man är ute och kör i stan en vanlig vardag så helt plötsligt så ser man en trafikskolebil. Naturligtvis så tänker man "Är det nåron jag känner som håller på att ta körkort" så man måste ju kolla in i bilen o se om det är nån man känner. Självklart så om man inte är vindögd så kan man inte se på vägen och in i bilen samtidigt så man släpper kollen på vägen och kör upp på trottoaren kör över två gamla tanter och en ko som står där av nån anledning sen så ser man att det inte var nån man kände, märker att man är uppe och kör på trottoaren. Och visst då kan man ju köra tillbaka ut på vägen igen lite hastigt, men det är ju som att erkänna att man gjort fel så man måste ju visa att man gjort det med mening så att man verkar cool. Så självklart så kör man vidare på trottoaren och kör över nån mer och kanske öppnar dörren och slår ner någon med den innan man lugnt svänger ut på vägen igen.
_
Med tanke på hur många som har det här problemet så kan man ju tänka att ungefär fem personer dör varje gång nån är ute och kör, och om jag bara hittar på att det är 734 personer som kör på bilskolan varje dag så dör 3670 personer varje dag vilket blir 1,3 miljoner personer per år så om sju år så kommer alla svenskar vara döda. Och då kan man ju undra "Vem kör över den sista svensken?" Och svaret är ju självklart att eftersom han/hon inte har någon körskolelärare så kommer den köra in i ett träd och dö. Och det mina damer och herrar är även min teori om hur dinosaurierna dog ut.

Fjärde Mosboken 5:28

Och på den 5478750000037:e dagen såg den stora Mosmaskinsguden ner på Gustav och sa: "Idag ska du vila för att hedra mig, därför har jag inte skickat in någon för att äta mos på Shell". Och Gustav slapp att diska mosmaskinen och Mosmaskinsguden såg att Gustav var god...

Upheating

Match idag mot Stenkyrka sen jobb i sju timmar. Hur värmer man upp till det? Med att se idioterna i amazing race springa runt i Zanzibar och längta tillbaka...

ibland passar allt ihop så bra...

_
På bilden syns min sista macka med min sista leverpastejbit.
_
Och nu kanske ni tänker "Oj, vad intressant att dom lagt i precis rätt antal leverpastejskivor i ditt leverpastejpaket. Tack för att du förgyller min dag!"
Och då kan jag bara säga "Varsågod"

Bankstonea IF

Dubbel spelhelg i helgen, första matchen idag gick mot Vallstena IF. Vid vinst i resten av våra matcher så finns chans för en tredjeplats.
_
Dock så gör vi en riktigt dålig öppning och med ett dåligt spel så tappar vi in tre bollar i första. I andra spelar vi upp oss och tar över matchen och vi spelar nästan ut dem men lyckas ändå bara få in ett mål, tror jag har tre skott som går antingen i ribban eller precis på någon som täcker. Vi vinner ändå halvleken med 1-0. I tredje fortsätter vi att pressa men och lyckas få in ett mål redan efter en minut. Tyvärr så får vi inte riktigt till våra avslut och målvakten i Vallstena storspelar. Dom lyckas kontra in ett mål och i slutet blir det skitspel med fyra utvisningar men vi lyckas inte göra fler mål och förlorar med 4-2. Dock så tycker jag att vi spelar riktigt bra i de två sista perioderna och jag e riktigt sugen på morgondagens match mot Stenkyrka. Synd att di förlorar chansen till kval men vi får väl satsa på en fjärdeplats istället.

Don´t mess with the one

Livet leker på Shell, det har varit en lugn kväll och allt går bra med stängningen. Kollar på klockan, 20 minuter kvar, Vilka tror ni då går in genom dörren? Tror ni inte att Mosmaskinsguden har skickat in samma två killar igen som kommer fram och säger "En meny 4 och en meny 3". Och man tänker "Kunde du bara inte skjutit mig istället?". Så får man diska den jävla maskinen ändå...

Nya os-grenen..

Vem kan överleva längst utan att tömma pappersinsamlingen..
Hitäntills ingen vinnare efter tre veckors hårt tävlande..

Tre minuter till kvart över åtta

För er som inte sett 2012 så kommer här en kort sammanfattning på handlingen:
_
Jorden ska gå under.
Några personer försöker desperat fly ifrån alla katastrofer men det ser verkligen ut som att dom kommer dö när dom nästan får ett hus/berg/tsunami/fet ko över sig. Men i sista sekunden så kommer dom precis undan. Och hur lyckas dom med det? Jo precis när dom ska få något som dom kommer dö av över sig och man ser att dom verkligen inte kan överleva, då byter dom kameravinkel och så får man de hur dom kommer ut ur katastrofen som dom inte kunde klara egentligen.
_
Kör det konceptet runt femtio gånger under 2,5 timmar så har du fått en riktigt sugig film...

Back to back

Att tjejer alltid går på toaletten tillsammans är ju ett allmänt faktum men varför gör dom det egentligen? En del teorier är för att dom egentligen är lika tävlinginriktade som män men vågar bara visa det när inga män är med, därför så tävlar dom i att kissa "snyggast". Det kan till exempel se ut såhär:

Men detta är faktiskt inte sant. Det är faktiskt inte många som vet vart traditionen ursprungligen kommer ifrån men guxtavhederfeld.blogg.se har självklart tagit reda på sanningen:
_
Det var så att Xiang Gun-Tjau (Kejsare i Kina mellan 1689-1733)  bestämde sig en dag för att "Fan, nu ska jag nog ta o bygga ett riktigt fett palats" (Och ja, Xiang hade lärt sig svenska för att han gillade att prata det så att ingen förstod honom). Så han sa helt enkelt till sina slavar "Bygg ett palats för fan!" (Fast på kinesiska den här gången för annars hade ju inte slavarna förstått) Dom Kinesiska arkitekterna Lade därför allt sitt krut på att bygga upp en "fett palats" (Vilket känns ganska dumt eftersom krut mest förstör) När dom sen väl byggt upp hela palatset så kom dom på att dom hade glömt att sätta in en damtoalett och det enda utrymmet som var kvar var väldigt litet och dessutom hade Xiangs fru sagt att det skulle vara minst två damtoaletter i hotellet. Så Xiang sa då "Vi gör väl bara ett lite större hål som dom kan sitta två på. Sagt och gjort så såg toaletten ut såhär uppifrån:
_
Alla kvinnor blev då tvungna att gå på toa två och två för att inte ramla ner i avloppshålet. Ungefär såhär satt dom:
(Brösten är bortcensurerade för jag glömde att tjejer har bröst...)
_
En dag kom Englands drottning till Xiangs palats och hon fick självklart kissa tillsammans med Xiangs fru vilket var en otrolig ära. När hon kom hem så skröt hon för sina väninnor om att hon kissat med henne och dom förstod såklart ingenting men började ändå gå på toa tillsammans för att drottningen hade gjort de. Palatset rasade bågra år senare för det var byggt av lego...

The One

De e inte många som vet denna djupt ingjutna hemlighet, men sanningen är att på Shell så har nattarbetarna en egen religion. Varje gång man kommer så sätter man sig tyst vid den andra kassan med ryggen mot butiken och så ber man till den stora Mosmaskinsguden. Mosmaskinsguden är den gud som med sin överdrivna "Number-1-baseballhand" kan peka på mosmaskinen och säga "Var oänvand" och så behöver man inte diska den. Eller om man inte har bett tillräckligt den senaste tiden så säger han "Var jätteslabbig" och så ser det ut som skit därinne. Mosmaskinsguden styr också alla som är sugna på mos och skickar dom till dom som är taskiga. Så när två killar kommer in med 20 minuter kvar till stängning och säger "Vi vill ha varsin meny 4" (en mos med tvp korvar), då vet man att mosmaskinsguden hatar en.

I övrigt så kommer det va en riktigt fet krogkväll på min födelsedag för det är massa chips som kommer gå ut då:

Dagens Chansning

Tacos som matlåda. Kommer det bli jätte gott eller kommer allt i den högra lådan mosas ihop och annihileras? Vem vet...

RSS 2.0