WhY?

"du paja vasen som jag gav dig på din födelsedag
jag kastar ringer och sa det blir aldrig äktenskap
du kastar maten som jag lagat på vårt köksgolv"
¨
Varför har Timbuktu lagat maten på deras köksgolv? Har dom ingen spis? Eller har dom kanske en spis på köksgolvet för dom hade inte råd att köpa en ugn så dom köpte bara en spisplatta och satte ner i nåt hål i köksgolvet? Och bryter man inte ryggen då?

Kanonos

Skjutsade ner familjen till båten för att dom ville tydligen inte ha med bilen till Rom. Då fick jag iallafall min Mp4-spelare som jag vunnit på sportlotteriet.
Min var dock rosa men jag orkar inte ta kort på den och sen hämta mobil-usbsladden. Dock så är den bara 2 Gb minne på men de kan man väl klara sig på, plus att jag fick sånna där stora fula hörlurar till också. Men jag får väl se ful ut helt enkel, precis som vanligt..

Lutande boll

Inser att jag fortfarande inte orkat rensa ur mina kinabilder och lagt upp dom här, troligheten att jag kommer orka det sjunker också allt eftersom o är väl nu nere i typ 8 % så förvänta er inte för mycket..

Hajk!

Med lite mysig halsont kvar på min kinaförkylning så bestämde jag mig för att det var för jobbigt att ringa o sjukanmäla sig i morse så de fick bli en postrunda istället. Snön är ju nästan helt borta, solen sken och vinden var inte så jobbig så förhållandena var på topp (För att vara februari). Rundan tog väl lite längre tid än vanligt men det kändes riktigt skönt, mår bättre nu än i morse och jag tänkte till och med gå på innebandyträningen ikväll...

Kranbärssnus

Känns väl som att jag borde skriva lite mer här och kanske lägga ut lite bilder men just nu orkar jag inte.. Olle lyckades smitta mig med sin förkylning och just nu så har jag lock för örat, ont i halsen och i huvudet. Går ioförsi till jobbet ändå men de e för att jag bara hart kört bil sen jag kom tillbaka så de e inte så farligt, värre för mina kollegor som blir smittade.. Igår sov jag i princip hela tiden från de att jag kom hem tills att jag skulle till jobbet imorse, förutom när jag åt o när jag halvsov framför teven.. Ska iallafall bli bättre i helgen har jag bestämt!

skaft

Hemma igen! Yay de ligger snö på marken:-( är väl halvpigg just nu, sov typ 4,5 timmar inatt sen så är den här dagen 27 timmar lång innan jag e hemma på ön igen.. ska sova gott sen iallafall innan de blir jobb iöorrn

gyckling..

..sånt som gycklare håller på med alltså.. " Har iallafall börjat känna mig omotiverat trött om dagarna och känner inte för att göra nånting, finns ioförsi inget mer o göra i Kunming heller.. så dom sista två dagarna blir nog bara sol och vila till resan hem :-) ska hinna med lite shopping kanske och ikväll ska vi träffa olles kinespolare om dom nu finns på riktigt.. fortfarande sol o 20 grader här iallafall så nu ska jag njuta!

fripp

Dagens ord: munidealhöjd

the're taking the hobits to isengard

Olle lärde mig precis kinesiskt schack och jag spöade skiten ur honom!

Yibin!

Ja, da sitter vi alltsa har i Yibin, ett riktigt pissstalle som vi valde att aka till eftersom vi fick en dag extra i Xi`an och tyckte att fem-sex dagar i Kunming verkade for mycket typ.. Har skulle man da kunna se nan bambuskog som verkade intressantast av alla alternativ som fanns men eftersom Olle e sjuk sa kanns de inte vart o ens forsoka ta sig ut..
=
Iallafall sa tog vi taget hit fran Chengdu igar vid 15, pa biljetten sa stod det bara ett vagnnummer sa vi tankte att "det e sakert fria platser" och satte oss nanstans. Dessvarre sa innebar det att vi hade helt enkelt inga saten sa efter typ 4 timmar vid nat stopp ute i kinesiska odemarken sa klev dom pa som skulle ha vara platser och vi fick den glada upplevelsen o sta i 2,5 timmar.. Vilket inte var helt farligt for mig men "Zombie"-Olle sag ut inte lika lycklig ut..
=
Nar vi val kom fram vid halv 10 sa var det kolmorkt och vi skulle hitta ett hostel, bada var helt slut och pa var promenad sa motte vi tva kineser som Olle typ forstod lite av vad dom menade. Som tur var sag dom lite for spinkiga ut for att leda in oss i en grand o sla ner oss sa vi foljde med dom. Kan tanka mig att vi gick sadar en 5 km innan vi kom fram till de forsta hotellet som sag alldeles for dyrt ut och var de ocksa, sa vi fortsatte.. Gick val runt till 4-5 billiga hostel som alla var fullbokade tydligen innan vi kom till nat jattfint hotel som sag svindyrt ut. Klockan var val 23 nanting och vi orkade helt inte langre o fragade vad de kostade. Maste ha fatt nan rabatt eftersom de va sa sent for vi betalade 150 spann tillsammans och da var rummet det i sarklass finaste vi bott pa.
=
Dar var vi iallafall tills dom ringde o bad oss o dra at helvete fast pa kinesiska sa vi inte forstod de. Eftersom bambuskogen typ ar de enda har vart o se o vi inte pallade aka dit sa tankte vi helt enkelt dra harifran sa fort som mojligt. Sa vi hoppade in i en taxi och bad honom att kora till tagstationen, sa han korde oss naturligtvis till busstationen.. Plus att han plockade upp tva andra passagerare pa vagen och korde lite omvagar for att slappa av dom sa de blev svindyrt for oss. 25 spann for en taxi! helt sjukt ju..
=
Visade iallafall sig att det inte fanns nagra bussplatser lediga idag sa vi tog en ny taxi till tagstationen istallet och nu kom vi ratt iallafall, stallde oss i en av dom svinlanga koerna dar och kom till slut fram till kassan. Inga biljetter idag eller imorrn.. saaa vi gick ner till ett stalle langre ner pa gatan dar det sag ut att ocksa var bussmojs och fragade om biljetter. Jo de hade dom! sa vi betalade typ de sista pengarna vi hade lost pa oss och sen sa fick vi hoppa i i en liten minibuss som var riktigt sunkig men va fan, bara vi kommer har ifran sa ar jag nojd. Han korde oss dock till en busstation som var lite langre bort och sa kopte foraren biljetter till oss som kostade mer an vi betalat (tva kronor..) Sa nu ska vi iallafall aka buss vid 18:00 och den lar val ta 20-24 timmar nanting plus att kineserna kor som idioter sa man vet ju inte riktigt om man kommer fram heller.. Jaja, bara vi kommer ifran Yibin sa ar jag nojd, hatar det har stallet..
=
Nu sitter vi pa ett intenetcafe (Utan Youtube o Facebook :() sa de e darfor detta inlagg e typ trippelt sa langt som alla mina andra kinainlagg tillsammans.

feber

Olle "mesen" af sjuko har gått och fått feber så jag har fått uppleva chengdu helt ensam vilket innebar en tripp till pandaparken idag.. ikväll ska vi sitta på ett tåg i typ 6 timmar, oj vad jag längtar!!

Tampa Bay lightnings

Började dugga i Chengdu idag, vilket skitväder:-(

hoho

Ändrade planer! Lämnar xian ikväll pga felbokning

yeah!

Vi har anlänt omördade även till Xi'an.. här blir väl terracotta armén ett självklart stopp, sen verkar de finnas lite mer o göra än i pingyao som vi gick runt alla vägar på en förmiddag. De e också lite varmare i den här staden (7grader typ) långkalsongerna har åkt av men de kanske e ett dumt drag, de återstår o se..

grå som en gråsparv

Idag var vi ute på en liten tripp till nån rik kinesisk släkts "resident" vilket var sjukt stort men man fick inte gå överallt, men de va stort ändå. Sen så fortsatte vi till ett underjordiskt slott med en stad ovanför, sen fick vi gå i en liten d el av grottorna och se har dom använde dom för att strida för i tiden. Ikväll drar vi vidare till Xi'an med natttåg.. Skönt att vi inte har snöstorm här nere iallafall MOHAHAHAHA

grå som en gråsparv

Idag var vi ute på en liten tripp till nån rik kinesisk släkts "resident" vilket var sjukt stort men man fick inte gå överallt, men de va stort ändå. Sen så fortsatte vi till ett underjordiskt slott med en stad ovanför, sen fick vi gå i en liten d el av grottorna och se har dom använde dom för att strida för i tiden. Ikväll drar vi vidare till Xi'an med natttåg.. Skönt att vi inte har snöstorm här nere iallafall MOHAHAHAHA

Da karate

Goddag goddag! Jag och Olle har nu lämnat Peking bakom oss och påbörjat vår resa söderut genom landet. Under natten har vi åkt tåg och är nu framme pingyao son det tydligen heter... här stannar vi en natt och tar sedan natttåg imorrnkväll igen vidare mot Xi'an.

krossad mjölk

Hej o hå! Förbjudna staden och muren är nu avklarade, borde väl ha hunnit mer men vi ha r legat lite på latsidan.. idag ska vi ut till nån mindre stad utanför Peking som tydligen ska vara häftig, sen stannar vi till imorrnkväll då vi tar natttåget till pingyuan. All makt åt Tengil vår befriare!

krossad mjölk

Hej o hå! Förbjudna staden och muren är nu avklarade, borde väl ha hunnit mer men vi ha r legat lite på latsidan.. idag ska vi ut till nån mindre stad utanför Peking som tydligen ska vara häftig, sen stannar vi till imorrnkväll då vi tar natttåget till pingyuan. All makt åt Tengil vår befriare!

RSS 2.0