Smörsång

Bakisdag idag och vad kan man passa på att göra då? Jo! Klara av ett av sina mål med löpningen för i år.
"Springa ett halvmarathon under 2:05:00"
Drog på mig löparkläderna och sprang två varv runt 11-kmsrundan Olle hittat på. 2:03:13 sprang jag runt på vilket skulle motsvara ett halvmara på 1:58:10 vilket e bättre än jag hoppats på, speciellt eftersom jag e bakis. Kändes till o med som om jag skulle ha orkat ta mig runt ett helt marathon men de får bli nån annan dag. Skönt o ha ett mål avklarat iallafall :)

Mizuno

Tog ut mina nya löpskor på ett första löppass och tänkte att det skulle bli ett kort pass i ett lugnt tempo men istället så blev det ny rekordtid. Satan va skönt det kändes och har bara fått en ny blåsa o inga skavsår. Tror det blir ett långpass på söndag för o se hur det känns.

Lökfarm

För tredje löprundan i rad fick jag den här mysiga blåsan:
Eftersom den inte är så mysig som den ser ut så tyckte jag att det var dags att göra nåt av saken. Så jag googlade intersport och gick ner dit det skulle va i centrum och när jag kom dit så var det ett sportlagret där istället. Jaja, gick in där istället och köpte ett par skor:
Har inte testat o löpa i dem ännu men dom känns bra när jag går i dom hemma. Nu slipper ni förhoppningsvis mitt gnäll om blåsor o skavsår. Puss!

Telefonsvarare

Tog en sen löprunda för jag skulle börja 15 imorrn, sen ringer min halvchef o frågar om jag vill jobba natt. Inte en chans men jag fick börja 7 imorrn istället. Kul som smör..

Klipulver

Fötterna fortsätter att skava, måste nog köpa nya löpskor.. Kul kul

Ett samtal ur det förflutna:

-Tja!
-Hej!
- Vill du ha en ostsmörgås?
- Nej tack, jag börjar bli ganska trött på ost. Jag tycker det är dags o uppfinna ett nytt pålägg.
- Okej, nåt riktigt gott då som alla kommer äta om tusen år?
- Nej, jag tycker det får vara nog med goda pålägg nu. Är de inte dags för ett riktigt äckligt pålägg?
- Jo, jag har faktiskt uppfunnit ett sånt pålägg. Smaka på det här!
- Usch! Det är ju jätteäckligt!! Vad är det för något?
- Jag kallar det för kaviar..

Frajdej

Tog en kort löprunda idag, fick skavsår både på fötterna och bröstvårtorna på långlöpet i onsdags så idag var jag tejpad. gick väl inte så fort som jag ville men de spelar inte så stor roll. Har hunnit tvätta idag också o ikväll så blir de personalfest/försenat julbord, e grymt taggad! PUSS!!

Müsli

Jobba till 8, komma hem till halv 10, gå o lägga sig o vakna vid 19:40 och måste dra till jobbet vid 22;10. Så var hela denna söndag borta..

Sven-Erik

Kul natt på jobbet igår, killen som skulle komma o byta av.mig dök inte upp och svarade inte i telefonen så jag fick stå fram till 10 då Maria kom o bytte av mig.. så skoj de kan va!

Vet inte om jag berättat om att min vicechef e perfektionist i mina sura inlägg om honom. Det känns ju väldigt pissigt när man får höra om småsaker hela tiden o det är inte ofta nån överhuvudtaget får höra att dom jobbat bra på natten så de kändes jävligt bra igår när jag kom till jobbet o fick se den här lappen:



Kräksreflex

Jag skulle vilja ta upp ett ämne som jag tror kommer bli väldigt avgörande för det kommande valet i Tchad: Smör!
Som alla troligtvis vet så består kostcirkeln av tre delar: Chips, Tacos och Smör. Smör är alltså ett av de viktigaste näringsmedlena och det är då viktigt att man alltid har det på mackan. Innebär det att det alltid finns smör i kylen på kollektiv "Gotlandsgay"? Nej absolut inte! Det är tydligen väldigt svårt att tänka på att smöret är påväg att ta slut även fast man skulle kunna köpa smöret flera dagar i förväg. Istället så kommer man upp med sitt trevliga morgonhumör man har när man vaknar vid 4 och inte kan somna om och så märker man att det inte finns smör till frukosten. Eftersom man då är uppe vid typ 6 så har ju inte affären öppnat ännu och man får helt enkelt slänga på lite majonäs på mackan istället och tänka att någon av de andra kommer att köpa smör när de vaknar så att man har de om man vill käka en andra frukost/ lunch efter att man sovit lite till.
 
När man då vaknar igen vid 12 finns det smör då? Självklart inte! Istället så ligger det en smörkniv på margarinpaketet. Nu kanske du tänker "Jo men det tar ju ganska lång tid o gå o köpa smör" Men nej det gör det tamejfan inte! Det här är utsikten från mitt sovrumsfönster:
Om ni kanske ser en röd ring med pilar mot så ligger det där ett Kiwi, det tar alltså max 4 minuter att gå ner o över vägen för att köpa smörhelvetet! Nu kanske du tänker "Man kanske inte har tid att gå på morgonen" För det första, Det krävs ju inte att man går på morgonen, man kan ju köpa innan smöret tar slut och för det andra så sitter båda homosarna alltid lite vid datorn innan dom går till jobbet. 
 
Jag ville bara få fram detta så att Tchadianerna vet vad dom har att fundera på..
 
MVH
Nån som alltid köper smör

Svängrum

Har på senaste tiden haft problem med att mina skor luktar fotsvett så jag läste på internet att man kan få bort lukten om man stoppar in dom i frysen över natten. Nu har jag bara en fråga: Ska man ta av sig skorna först?
Jag bestämde mig för att testa den här metoden en natt så jag satte fram en stol vid frysen, satte på mig skorna och stoppade in dom i frysen. Jag vet inte om det är nån som vet om det här men det är verkligen svinkallt i frysen!! Efter cirka fem minuter så kunde jag inte känna mina fötter längre och när natten var över så hade jag fått frostskador i båda fötterna. Sen så när man väl stoppat ner fötterna i frysen så kan man inte stänga dörren till frysen igen så allt som var i frysen blev ju varmt och dåligt. När vi senare lagade till kycklingen så blev alla i kollektivet magsjuka vilket var ganska jobbigt när vi bara har en toalett. Jag funderade också lite på hur man skall kunna sova under natten? Jag fick inte plats med sängen mellan frysen och diskbänken och när jag ställde dit fåtöljen så blev det för trångt. Jag fick alltså sitta på en av våra köksstolar hela natten vilket gav en fruktanvärd träsmak och inte kunde jag sova heller.
 
För er som bestämt er för att testa den här metoden så vill jag bara ge några tips:
  • Se till att ha varma strumpor på dig!
  • Såga ut hål i frysen så att du kan stoppa in benen i dem och sen stänga dörren
  • Kolla om du får plats med en säng bredvid frysen eller nån skön fåtölj innan du stoppar in skorna
  • Ha med dig nåt o göra till frysen ifall du inte kan sova.
Det positiva med metoden är ju självklart att man alltid har nära till kylen! Om man har kylen o frysen bredvid varann då då, annars så finns det inte så mycket bra med den..
 
Lycka till med fotsvetten!

Hopplöst o stava till stavhopp

Hej hopp! Känns som att jag hade en inläggspik för några dagar sen o har inte orkat skriva riktigt sen dess.. 
 
Iallafall så tänkte jag dela med mig av några löpfunderingar. Har ju satt som måla att springa både en mara o en halvmara detta år och det är väl dags att börja ta tag i det där så därför har jag börjat kolla om det går nåt kul av stapeln i Norge innan jag drar. Jag har då hittat tre saker i närheten av Oslo. 
 
1. Holmestrands Marathon
Vet dock inte om jag riktigt känner mig redo för det då det går av stapeln nästa söndag, den 14;e. Plus att det just nu ser ut som att jag jobbar den helgen men Sape sa att jag kunde få vara ledig den helgen eftersom jag jobbar den här helgen men troligtvis kommer jag få jobba ändå. Går o springa en halvmara också vilket det blir isåfall.
 
2. Romerike 6-timers
Går av stapeln lördag den 4 maj vilket e då min familj kommer hit så det passar inte så himla bra plus att som jag förstår det (Har inte läst så noga) så är det bara ett marathon som gäller o jag vet inte om jag e tillräckligt tränad för det, men jag kanske skulle kunna klara det. Fördelen är att det inte ligger så långt härifrån och man kan lätt ta sig dit med tåg. 
 
3. Hadeland Marathon
Går helgen innan jag troligtvis drar hem så det skulle ju ge motivation till löpningen under hela vistelsen och det skulle vara lätt att bara säga upp sig på jobbet tills dess o sen bara njuta av den sista veckan vilket låter härligt.
 
Det e dessa tre lopp jag funderar på iallafall så ni vet det. För tillfället e jag dock förkyld och har inte sprungit sen i måndags vilket känns segt, vill ut igen o träna..

RSS 2.0