Mördarsnigel!

Jag har märkt att jag håller på att bli hjärntvättad på mitt nya jobb! Har redan börjat lyssna på P3, vilket inte är okej! Snart kommer jag säkert vakna upp brevid en död Obama med en blodig yxa i handen utan att kunna minnas vad jag gjort dom senaste dagarna...

Dags för konståkning...

Har ni sett den nya McDonalds reklamen där dom slutar med texten "Det finns ett Mcdonalds för alla". Det känns ju jobbigt att alla måste komma till ett McDonalds, vore de inte lättare om dom byggde flera McDonalds så att de fanns typ en miljon McDonalds för alla? Och nu vet ju jag att det finns ett McDonalds i Visby. Om man nu bygger ett McDonalds för alla, varför bygger man de just i Visby? De verkar ju inte jättelogiskt.. DEn där Ronald är nog inte så smart ändå..

Gustavs guide till proffs fotobloggande..

Japp, de e äntligen dags! Eftersom både min bror och min syster har skaffat sig ett intresse av fotografering så tänkte jag att jag inte skall vara sämre utan också lägga upp ett fotoinlägg i form av en guide. För att fotografera så behöver man väl i princip tre saker:
  1. En Proffsig jättedyr kamera
  2. Nåt klokt motiv
  3. Ett intresse för skiten
Eftersom jag inte riktigt har något av detta så gör jag helt enkelt så gott jag kan.
_
  • Kamera
Det första man behöver för att fotografera är alltså helt logiskt är alltså en bra kamera. Eftersom jag inte riktigt känner för att köpa en kamera för att göra det här inlägget så kör jag på min gamla klassiska Sony Eriksson-kamera med alla dom funktioner som behövs. Alltså fotografifunktionen..
  • Motiv
Motivet är väldigt viktigt i fotografering. Utan motivet skulle bilderna förmodligen bli väldigt tråkiga och morden i midsomer-morden skulle aldrig bli lösta..
Motivet måste vara nåt som ingen egentligen tycker e snyggt men som du på nåt sett ändå ser en naturlig skönhet i, eller nåt sånt...
Jag har valt den här fina rosen på ett bord på Max:
  • Slutaren
En självklarhet inom fotografering är att man använder slutaren. Slutaren gör så att alla bilder ser suddiga ut och så att lysena åker runt lite huller om buller i bilden. Eftersom man inte kan ställa in slutartiden på min kamera så har jag fått redigera in det i photoshop som är ett måste inom proffsfotografering. Och eftersom jag inte har photoshop så har jag valt att göra det i paint istället:
_
Bilden är redan mycket finare..
  • Copyright
Ett enkelt sätt att bli proffs på är helt enkelt att copyrighta dina bilder. Om man copyrightar sina bilder och t.ex. redaktören på GA ser det så tänker han "Oj, han har copyrightat sin bild så det måste innebära att nån snor hans bilder utan att fråga och det måste ju innebära att han tar bra bilder, han måste va proffs!" Sen ringer han upp en för att köpa bilden för några miljoner..
_
Bilden är nu alltså helt klar och nu ser den riktigt proffsig ut, så nu ska jag nog sätta mig och vänta på att chefsredaktören på GA ringer..

Nisses fil och grävmaskin AB

Hur kul är de egentligen o åka en bil som man inte ens kan se ut genom vindrutan på?
_
När man åker en sån här bil så vill man ju typ att de ska kännas som på riktigt och isåfall tycker jag att man ska placera ut en polis som står och ger alla barn som åker den feta trafikböter!

Trögcyklad blåbärssoppa

Ibland när man jobbar på Shell så får man lite udda arbetsuppgifter:
_
Och så kan man ju uppfinna sin egen macka:
Falukorv o picklesmackan!
_
Dessutom så kan man göra fina presenter:
_
Bara så ni vet alltså..

Balla balla

Jag vet inte hur många av er som har sett DN:s reklam "Sveriges största morgontidning". Hur svårt kan det vara att göra en sådan? Såhär ska min nya morgontidning se ut:
(Klockan är nio på morgonen i bilden(Just nu är den 17:56 så bilden är monterad eller vad de brukar stå när dom photoshopar sina bilder i aftonbladet))
_
Som ni ser så är min morgontidning helt klart större än DN så nu ska jag stämma dom för falsk marknadsföring!

Hej farbror Frej

Om man skapar en supermegaenergibomb och släpper i alla världshaven (fler än en alltså..) så att allt vatten blir vattenånga, kan man då få det att regna på hela jordklotet samtidigt (eller snöa vid polerna då da..)?

Till ägg

Måste bara tillägga att jag faktiskt har bloggat rätt dåligt i över 2 veckor nu. Jag är så ostolt över mig själv^^ haha! Sen måste jag även tillägga att jag har varit dålig och inte hört av mig till Emelie angående gympan, så på måndag börjar vi inte :D (får se om vi inte fortsätter efter måndagen sen då..) heh.
_
I övrigt så var de folkrace idag och de gick väl lite sådär, slutade som trea i b-finalen men borde nästan ha vunnit den men de får jag spara till nästa gång.

Hur kan man bättre summera Turkiet än med dessa bilder..

Dom är Copyrightade allihop..

frukt!

Har väl egentligen lika mycket att skriva här som det finns torra fläckar på en kenyansk långdistanslöpares pungkulor men jag lägger ut ett inlägg ändå för att få med den jämförelsen...

Turki1-t 2

En vecka i Turkiet är avklarad och det som går att konstateras är att jag återigen slog Olle i skäggtävlingen trots att han hade fyra dagars försprång.. Och Jimmy fick väl två fjun och kom sist..
_
Dessutom skulle jag vilja be Krille om ursäkt för att jag klagade på hans Pepsi-light-rebus i julas:

Turki1-t

Drar till Turkiet om sex timmar så de kommer nog va väldigt öde på bloggen ett tag, ca en vecka. Så jag tänkte be dig som läsare att om du går in på min blogg och ser att den e dammig så kan du väl damma av den.. så ska de förhoppningsvis inte flyga sånt där tummelgräs (eller vad de heter från westernfilmer) här allt för länge.
_
Sen kan jag också låta er veta att Unn inte listar min blogg som en av dom som suger :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Whose line is it anyway?

Har bara sett ett avsnitt men de var grymt!

The Offhorning

Sista matchen innan slutspelet idag och mammas pojkar krossade stenhårt tills domarn blåste igång matchen. började starkt med att vinna första halvlek med 1-0 efter mål av den legendariska Gustav "lill-Zlatan" Hederfeld satte in ett stenhård vänstervolley från halva plan, skruvad in vänstra krysset (typ) men i slutet av andra tappar vi in tre mål och tappar den fjärde plats vi hade och slutar nu istället sexa vilket innebär att vi får möte Mistake i kvartsfinal på lördag kl.10 på santiago Bernabeo.

Frullekulle

Varför heter den Karate Kid när han lär sig kung fu?

Krokodilkalas

Jag har många gånger fått frågan "Varför heter de finne egentligen?" och efter väldigt lite forskning och väldigt mycket fantasi så fick jag fram svaret. Det var en gång en finne och en svensk som bodde i Happaranda år 1693. Finnen var en riktig skitstövel och en dag fick svensken nog. Eftersom svensken precis hade sett en film med Borats förfader i runfilm så sa han till finnen "You´re a real pain in my assholes". Finnen undrade ju såklart vad han menade så han drog ner brallorna och visade världens första finne som olyckligtvis satt placerad bakom ett konkelbär som finnen(alltså finsken) fick flytta på. Efter det så blev finnarna för alltid kallade för finnar. Det kan ju också påpekas att innan dom kallades finnar så kallades dom elfenbenskustianer (eftersom dom inte visste att det hette iborianer då) och ingen orkade säga de för de va s långt..

Martin Timell fast åt andra hållet

Känner du att du behöver en fin kalender för att hålla koll på allt som händer i ditt liv? Då ska jag lära dig hur man gör en billig och miljövänlig en.
_
1. Hitta ett gammalt slängt papper:
I mitt fall sommarschemat från Shell. Vänd detta bak-o-fram så att du får en vit yta
_
2. Gör ett rutmönster med 8*5-7 Rutor, Beroende på hur dagarna på månaden ligger och om du vill skriva in veckodagarna vilket jag sket i/glömde..
_
3. Fyll i veckonummer och datum:
_
4. Fyll i allt skit du har planerat:
_
Nu har du din egna fina kalender som du kan sätta upp lite fint nånstans. Helt miljövänlig och gratis (om man räknar bort bläcket)
_
Om du inte tycker att min kalender var fin så finns de några tips på hur man kan göra den finare
  • Använd färgpennor istället
  • Med lite olika färger på
  • Måla nåt fint på kanten utanför själva kalendern
  • Sätt på några fina klistermärken av t.ex. pokemons
  • Köp en klok kalender din snåle jävel!!!

Trädgårdsslangen hoppade 2.43 och tog vm-guld i höjdhopp

Varför har dom egentligen en mikro på McDonalds?
_
Vissa har teorier om att de skulle ha nåt med barnmat att göra men det är bara en smart undanmanöver. Egentligen så är McDonaldschefen med i en undergrupp till Al-Qaida som håller på o tränar upp nya självmordsbombare. Det slutliga provet är att gå in på Donken o lägga in en bomb i mikron så att man precis hinner springa ut och överleva smällen. Visst de kanske låter konstigt nu men när McDonalds sprängs i luften i framtiden så kommer ni att tänka på att jag hade rätt!

Utemöbler!

Varför har man inte postlådor i havet så man kan ta emot flaskpost?

Pruttefnask

Man undrar ju om dom har byggt biosalongerna så att man ska få plats med en pet-flaska mellan sätena så att dom är lättare att få upp:
_
Smart tänkt isåfall!

RSS 2.0