Januari

Avslutade idag januari löpmånad med ett långsamt pass på halt underlag, halkade efter cirka 2 km men sprang ändå runt på en okej tid. Har sprungit en mil en gång under januari och 8st 6,5 km-rundor som är den vi brukar springa här. Det känns bra och 62,5 km under januari är ungefär 62,5 km bättre än januari förra året. Hoppas att det inte blir alldeles för halt i februari men det kommer nog gå o springa ändå.. Puss!

Svea Rike

Har varit en sväng i Örebro och hälsat på Emelie och inhandlat mat och sprit, har väl inte så mycket att skriva om det men jag antar att det kan va kul o veta..

Giraff

Förutom att Olle flyttade hit i söndags så händer det inte så mycket. Jobbar en del och idag var vi ute o sprang tillsammans alla tre så livet rullar på..

Löpåret 2013

Hejsan Svejsan min(a?) läsare!
 
Har gått tillbaka till de två inläggen jag skrev i början på förra året om mina mål för löpsäsongen och dom tre jag har hittat är:
  • Milen under 50 min.
  • Ta mig runt Visby Halvmarathon
  • Springa mer än jag gjorde 2011 (66,9 km enligt jogg.se)
Och jag har ju klarat alla tre faktiskt!
 
Jag sprang Blodomloppet (1 mil) på 49:46 där jag blev lurad att jag höll ett mycket sämre tempo i början vilket kanske hjälpte ganska mycket.
Jag kom runt Visby Halvmarathon på 2:26:49 i 30+ så jag vill ha en mycket bättre tid där faktiskt men då kändes det bara skönt att jag tog mig runt.
Och eftersom jag inte börjat springa så mycket 2011 och inte heller skrivit upp det så mycket så var det ganska enkelt att slå och 500,3 km blev det till slut.
 
Inför 2013 tänkte jag bli lite tuffare med målen eftersom jag nu bor i Oslo och inte tränar på nåt annat sätt än just löpning så då känns det som att jag borde köra hårdare på det. Mina mål för 2013 är:
  • Milen under 48 min
  • Springa ett halvmarathon under 2:05:00
  • Ta mig runt ett marathon
  • Springa mer än 1000 km
Att springa milen två minuter snabbare känns som att jag borde klara men det kräver nog att jag börjar träna lite mer intervaller vilket jag också hoppas att jag får tummarna ur arslet och gör när våren kommer och man inte riskerar att halka ihjäl när man springer för fort.
Ett halvmarathon under 2:05 känns ganska tufft men det blir lite fortare än 6:00 min/km tempo och det är inte jättesvårt att hålla, det är bara uthålligheten som skall tränas där. ("bara och bara..")
Ta mig runt ett marathon känns tufft och jag jag tror inte att jag är tränad för det i nuläget men jag har länge velat ta mig runt ett nån gång i livet och om det ändå skall sättas hårda mål så kan det lika gärna vara med.
Springa dubbelt så mycket som förra året kanske känns mycket men som sagt så kommer jag inte träna så mycket annat och då blir det ju naturligt mer löpning, sen så tror jag också att jag måste springa längre distanser för att bli tränad till ett marathon så jag tror att detta mål egentligen kommer att vara det lättaste att slå. Det kan också nämnas att förra året sprang jag min första runda i mars (också den enda rundan i mars) så jag har tre månader mer att springa på det här året.
 
Det kanske är mycket att läsa och inte så många som egentligen bryr sig men jag skriver det mest för mig själv så att jag vet att jag har mål att nå och kan komma tillbaka om ett år och se om jag klarat dom, d.v.s om jag fortfarande har kvar bloggen då..

Back

Tillbaka i Oslo igen och är väl ganska trött just nu, sov inte så mycket på nattbussen o börjar jobba vid 15 så de blir inte o sova förrän inatt. Ska bara stå ut tills dess så blir nog allt bra :)

RSS 2.0