Det var bättre för...

Är det en del som tycker men jag ska berätta för er om en grupp medborgare som inte hade det lätt förr i tiden, nämligen stenåldersfjortisarna.
_
Tänk dig själv om du var stenåldersfjortis och skulle kontakta din pojkvän, då var du tvungen att rista in det i ett stort stenblock och sen gå med stenblocket bort till din pojkvän. Plus att man alltid var tvungen att skaffa dom nyaste stenblocken hela tiden. Man kunde ju inte komma till sina kompisar med ett gammalt granitblock när nån av dom andra skaffat sig ett block i uran som lyser i mörkret och som får plats med hela 27 tecken på.
_
Dessutom var det ju svårare att göra sig i ordning på morgonen. Om du tänker dig att en normal nutidsfjortis gör sig i ordning på 1,5-2 timmar så var ju stenåldersfjortisen tvungen att först gå ut i skogen och plocka lite blåbär, hallon och kanske slakta ett lamm för att få fram sitt smink innan man kunde börja göra sig i ordning. Sen så var man ju såklart tvungna att blanda bären så att man fick exakt rätt kulör på sminket. Det kunde säkert ta upp till 5 timmar innan stenåldersfjortisen var klar för att gå ut och samla pinnar.
_
Men det värsta var nog ändå kläderna som var värst för stenåldersfjortisen. Tänk dig själv att du går ute en hel dag och jagar för att till slut hitta en älg som man kan flå. Sen när man flått älgen och gjort ett fint skynke av huden då märker man att färgen på älgskynket inte matchar med håret under armarna så det är bara att slänga det och gå ut och jaga igen. Eller ännu värre om man lyckas hitta en matchande älg så kommer man till sina stenåldersfjortisvänner och så säger en av dom "Har du gjort ett skynke av älg? Det är ju så 5783 före kristus!"
_
Som ni märker så var det ju inte lätt för stenåldersfjortisarna så nästa gång ni tänker att det var bättre för så tänk på dom stackars stenåldersfjortisarna och var nöjda av hur lätt du har det. Om du nu är fjortis så att säga, annars har du läst hela det här inlägget i onödan...

Kommentarer
Postat av: Olle

Jag trodde alla dina läsare var fjortisar...

2010-05-03 @ 22:49:01
URL: http://ehholle.blogg.se/
Postat av: Gustav

Ja, du läser ju den...

2010-05-04 @ 14:39:06
URL: http://gustavhederfeld.blogg.se/
Postat av: Anton M

haha, ägd!

2010-05-05 @ 19:31:49
URL: http://antonm.blogg.se/
Postat av: Gustav

Du läser den ju också anton...

2010-05-05 @ 19:43:38
URL: http://gustavhederfeld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0