Avdelningen värdelösa tidsfördriv

Värdelöst tidsfördriv nr. 392: Kricket 


Satt nyss och såg när Pakistan slog Sri Lanka i vm-finalen i Kricket och tänkte därför förklara lite för er hur det går till och så. Jag började med att kolla upp vad det står på Wikipedia vad det står om kricket och det var ungefär såhär:
Kricket  skapades av några länder som helt enkelt var sämst på fotboll och ville ha en sport att vara bra på. Man testade då baseboll men det var för jobbigt så man skapade en liknande sport fast för lite latare folk.

Nu tänkte jag dra lite regler:
Till skillnad från andra sporter där man kan ha ganska bekväma shorts så måste man i kricket ha jobbiga långbrallor som är jättefula.
Eftersom man inte hade så mycket pengar inom sporten i början så köpte man in gamla millitärhjälmar från olika USA-krig som man satte på galler på så att dom om möjligt blev ännu fulare.
När man bestämt hur fula man skulle vara så fortsatte man med reglerna. Eftersom man inte ville vara så lika baseball så man bestämde sig för att man var tvungna att använda "kärringracket" fast lite längre. 
Sen bestämde man att man inte ville vara lika baseboll i kasten heller så dom är tvungna att studsa bollen innan den kommer fram till slagmannen. 
När slagmannen har slått så han och den andra slagmannen springa fram och tillbaka i den svarta kvadraten på bilden, istället för springa runt som i baseboll för det var för jobbigt för kricketspelarna. 
Jag vet inte riktigt hur många varv man får springa men man får en poäng för varje fram och tillbaka och om man slår utanför den röda linjen så får man automatiskt fyra poäng och slår man ut den i publiken får man sex varv.
Kan också tilläggas att det blåa på bilden ska vara publiken.

Sammanlagt är det bara en dålig kopia av baseboll men vem bryr sig när länder som pakistan och sri lanka får mötas i en vm-final.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0