En jättepannkaka, fast den smakar ju päron?

Jag kan inte riktigt förstå folk som kommer in på mackan och ha chilidressing på chilikorven. Är inte det lite som att lägga kaka på kaka? fast äckligare. Samma sak gäller att lägga vitlökssås på kabanossen (vitlökskorv).  Nu tänker ni kanske "Men vadå det kan väl va gott". Så därför så tänkte jag ge er några anledningar till att det inte är gott.

Anledning 1: Tänk er att du och en kompis har en bakkväll och håller på och bakar en tårta, Ni är nästan klara, du har precis lagt grädde på utsidan. Nu skall ni bara välja nånting att dekorera den med. Du föreslår Jordgubbar men din kompis säger att eftersom ni har grädde på tårtan sså måste ni ha gräddsås på. Så hon lagar ihop lite gräddsås och häller över tårtan. Hur gott hade det smakat tror ni?.

Anledning 2: Du och din Maka/make har bestämt er för att ni skall börja ett plantage och eftersom din make/maka är mykolog så bestämmer ni er för att odla kantareller. Din make/maka vattnar självklart alla växter med vatten tills han/hon/den kommer till kantarellen som han helt enkelt häller kantarellsås på. Hur länge tror du då att den svampen kommer att överleva, om den ens börjar växa så att säga?

Anledning 3: Din farfar har gett dig jobb att måla om hans gröna hus eftersom det var vitt från början och nu har möglat, eftersom din farfar trodde att han köpte demidekk men fick fel märke och inte har målat om på 25 år. Nu har han iallafall bestämt sig för att byta färg totalt. När du väl har skrapat av allt mögel och målat klart allt på cirka 5 veckor så kommer din farfar ut och säger "Oj vad fult det blev! Men eftersom det nu ör brunt så måste vi lägga ett lager brunsås över färgen" Sen slänger han upp massa brunsås på väggarna. Hur snyggt tror ni att det huset skulle bli sen? Och hur länge skulle färgen stanna på huset? Och låt oss nu säga att den stannar kvar och blir fin, tänk vilka stora problem det skulle bli med renar som skulle fastna med tungorna nör dom kommer fram för att smaka på den godluktande väggen. hur skulle du känna om du vaknade varje dag med den här synen? (om du bor granne med din farfar)
Vilket djurplågeri.

Det jag ville säga med det här inlägget är alltså:
Att be om chilidressing till chilikorven är som att be om att få vakna till en ren som slickar din farfars hus

Kommentarer
Postat av: Tobias Lindström

Logiskt! Tankeväckande...

2009-07-24 @ 14:10:48
URL: http://kikfotboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0